Skip to main content

Text anonim sau Teoria Bazaconiana

Nu stiu. Nu sunt o persoana rautacioasa si cu atit mai putin razbunatoare (Mircea, am recunoscut in public deci termina cu ideile tale) insa un comment dat de cineva unuia dintre textele mele m-a cam suparat. Sau nu, m-a cam... impins sa-mi pun unele intrebari. Curios e ca atunci cind l-am citit, prostia din spatele lui m-a amuzat, insa aseara, in timp ce rodeam la un gratar mai mult sau mai putin reusit, mi-a sarit mustarul de pe bucata de carne fix pe tenisii aproape noi. Cum sa nu te enervezi?

Asadar, domnisoara (nu-ntreba de ce, dar intuitia imi spune ca esti o ea), sunt sigura ca ai sa citesti si acest text, asa cum le-ai citit si pe celelalte (nu ma intreba nici acum de unde stiu, dar bag mina-n foc ca nu l-ai citit doar pe acela care evident, nu ti-a placut). Recunosc in fata tuturor cititorilor de bloguri, ca pina si mie, nemaintilnit de simpatica sa creatoare, textul ala cu "cele si cei mai" (asa era nu?) mi s-a parut daca nu penibil, macar timpit. Unu la mina pentru ca n-are cap, ce sa mai vorbim de coada si doi la mina, daca e sa-l privim din punct de vedere artistic, ba mai mult, stiintitfic, nu are nici o insemnatate. Pina aici corect, nu?

Ceea ce ma nedumereste, este faptul ca desi dreptul la parere este absolut existent in zilele noastre tu te-ai "semnat" drept o anonima. Pai nu-i pacat? Dupa ce ca ai scos la iveala o teorie mai mult decit evidenta ce demonstreaza intregii comunitati de blog-ari ca eu am o viata plina de timpenii (sau timpita, cum ar fi fost corect?), nici macar nu-mi spui cine esti, ca sa stiu cui sa multumesc pentru frumoasa, dar mai presus decit forta gravitatiei, utila revelatie. Din commentul tau, pe care din lene nu l-am copi pastuit mai jos (dar promit sa revin) UITE-l!!!: "Draga dar care este farmecul de ati scrie toate tampeniile pe care le traiesti?! ", trag mai mult decit putine concluzii:

1. semeni cu mine foarte bine, cel putin din punctul de vedere al folosirii cuvintului "draga", care exprima tot sictirul pamintesc ce-l pot canaliza inspre o persoana;
si 2. - am zis ca-s putine concluzii - azi mi-am propus sa fiu vaca (vaca sunt in fiecare zi, dar azi sunt una pur-singe) si deci sa fac publica marea si chinuitoarea intrebare ce musteste in capatina mea: unde Dumnezeu este Izvorul Prostiei?

Comments

Anonymous said…
"Izvorul Prostiei"...in jurul tau si daca te analizezi s-ar putea sa dai de el daca tot te autoironizezi ca esti vaca de pur-sange...si daca am semnat ca un anomin tot anonim am sa raman.Apropo de intuitia ta iti cam joaca feste!
Silvia Bogdan said…
Draga domnule anonim, raspunsul dvoastra a venit mai repede decit ma asteptam, asa ca tin sa va multumesc. Din cite observ, intuitia mi-a jucat feste numai pe jumatate. Suneti un cititor al blogului meu, macar pe-un sfert constant.

Cit despre Izvorul Prostiei, mi-ati recomandat sa ma uit in jur. Draga domnule anonim, chestia despre care vorbesc este una monstruos de mare, deci nu aveam cum sa o ratez. Va asigur ca nu este in jurul meu... insa strimba mea intuitie ma indeamna sa va cer harta pentru a ajunge Acolo. Din cite asigurarari imi dati, pesemne stiti drumul dus catre Izvorul Prostiei, nu de alta dar vad ca v-ati si intors, ba mai mult, imi comentati textele. Numai bine si va multumesc sincer pentru atentia pe care (inca) mi-ati acordat-o.
Anonymous said…
ho'par'cea, ca nu-s io anonimul ala rau... da'ma bag ca musca-n lapte sh il intreb pe anonimul 1 (daca e baiat cum sustine) cine il obliga sa citeasca ceea ce scrie don'soara asta acilea pe blogul ei? sa nu mai ziceam ca pentru asta ii un blog... sa scrii timpeniile care iti trec prin cap, care ti se intimpla sau de ce nu, care ai dori sa ti se intample.

asa... sh, da, io tin cu ea, nu de alta da' autoironia ii foarte faina. pentru ca... este o forma a umorului nu? sh io-s o persoana laudaroasa, amuzanta sh sa nu uit, amuzata.

v-am pupat pe toti, gata cu galceava sh hai sa bem pentru semnatura anonimului, bucuria celor care vorbesc mult sh degeaba :))
Anonymous said…
Draga domnisoara dupa cum bine observi si tu textul dedicat comment-ului meu este cel mai elevat si mai reusit,asa ca ar fi bine sa mai comentez si eu asa din cand in cand ca sa iti stimulez creierasul ala!
Silvia Bogdan said…
Acestea fiind spuse, creierasul meu astepata cu mare interes comment-urile dvoastra, oricine ati fi, pamintean, extratarestru, copac sau apa pura de izvor.
@anonim said…
we, anonimul-mala cu mutantul "ho'par'cea", deci vezi k ai zborcait shoparceaua si pen' asta u deserve 2 die... sau ceva, macar sa te doara masaua, nuj, ceva najpa sa ma pomenejti. semnat, yo, anonima, ca sa fiu trendy pe blogu silly-vacii. xxx

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…