Skip to main content

Confesiunea unei limbi

Pentru ca ma cred un fel de I.L.Caragiale, tin neaparat sa postez si aici un text de-al meu mai vechi, dar totusi, atit de actual.

"Draga Jurnalu-le... m-am trezit azidimineata si era sa lasin de fericire. Taticu meu mi cumparase in sfisit masina aia beton de careti spusese-m. Am inebunit cind so vad. Iti dai seama, la ce jmecher sunt, ar fi fost cea mai mare prostie pentru casa n-o scot olecuta pe Copou, sa agat citeva gajishi, ca inca se plimba pitipoancele, chiar daca e frig afara. Si cum zicea-m... moamaaaa, se vezi ce mureau femeile dupa Audi-le meu. Sanebunesc si alta nu. Si tincii aia care senpedicau cind coborau din tramvai sau ieseau botiti din microbuze... ce tare!


La facultate alta treaba mijto. Beton frate! O stii pe profa aia nasoala care nu vroia sami de-a drumul din restanta? Am comis-o frate jurnale... o fi facut tata vreo cheie pe acolo, nu stiu, da azi m-o primit zimbareata si toata cucheta. Cica am trecut. Si ma uit la altii cum se... cum se spune? strofoaca?... asa, strofoca cu cartea, n-are nicio treaba, nici un pic de materie cenusie-n capetele ale. Cum sanveti fratioare cind poti sa termini mai usor...? Nu intelg nimic.

Simbata plec la Sinaia. Cu Jojo, ca Capy lucreaza. Vezi daca eu nu muncesc? Fac ce vreau, cind vreau... banii vine. Nu stiu, dar Jojo e oleaca cam fitoasa, insa ii scot eu figurile cind ne vedem singurei in cabana, acolo. Pitipoance! Sper sa fie marfa, altfel nu ma mai duc nici in Spania in decembrie. Nu ai companie, totul sucks (tare cuvint... suna cul)!

Ma rog, hai ca m-am sictirit sa tre sa ajung si la manichiurista. Am si unpic de matreata, tre sa imi iau un tratament ceva urgent. Poate mai scriu azi ceva daca nu mie pre-a lene. Tin sa-i multumesc vecinului mei, Oli, asta bah... cum nul stii? asta de-i in clasa a treia... asa, cum parleam? A, tin sai multumesc ca mi-a mai corectat din scris. Nu stiu ce vrea sa spuna cu legat, dezlegat, acord... treaba lui. Hai ca te-am pupat pe portofel jurnale, ma grabesc ca Capy ma asteapta in fata vilei. Vrea sa faca o turicica cu Audi-le..."

Obiceiul cu re-incalzitul ciorbei de pe J-Log se poate repeta. Nu de alta dar prostia nu dispare de la un an la altul, deci then it's now.

Comments

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…