Skip to main content

Asta nu film

De cind cu filmele horror, atunci cind cineva imi spune "ma privesti de parca te-as musca", ma uit cam dubios. Mai ales de cind am vazut Qurantine, o poveste proasta despre un grup de oameni turbati. La propriu. Nu mai conteaza ca pana la urma nu am inteles de ce se transformau in bau bau. Referindu-ne la tehnica de filmare, observ ca apar tot mai multe filme inspirate de Blair Wich. Adica toata actiunea este inregistrata cu o camera portabila. Mai mult decit atit, observ ca regizorilor le plac tot mai mult filmele care se termina prost (raportindu-ne la ideea ca binele invinge intotdeauna). La fel ca si in Cloverfield (in care tot personajele principale filmau ce se intimpla si cu care mi se pare ca seamana Quarantine foarte mult), aia buni mor la final.

Nu merita vazut decit daca esti foarte, foarte plictisit/a. Actiunea se desfasoara intr-o singura cladire in care personajele ajung sa se omoare intre ele. De ce? Probabil o avea legatura cu ultimele 10 minute din film. Daca nu, astept sa ma muste careva. Eu procesz mai lento.

Comments

unu' said…
Bai, ti-am zis sa nu te mai uiti la filme plictisitoare :p?
Chiar nu ma pot abtine :D.

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…