Skip to main content

Foaie verde şi-un bolţar

Mă-ntîlnesc de curînd c-un fost amic pe care nu-l mai văzusem de mai bine de jumătate de an. "Ce mai faci"-urile de rigoare după care am ajuns la cel mai arzător subiect pentru o vîrstă înţeleaptă cum e cea a noastră: cariera.

Şi-ncepe el să-mi povestească cum si-a deschis o mică firmă de construcţii, că are cinci angajaţi, toţi cu trei, maxim patru clase terminate, cum a prin o lucrare într-o scară de bloc şi cum e foarte bucuros că a mai prins una într-un apartament. Marea problemă era că nu avea scule şi trebuia musai să cumpere o bormaşină cu care să găurească pereţii clientului. O perioadă destul de proastă vedeţi voi, pentru că tocmai acum i-a venit factura mare la abonamentul Orange însă nu-i nici o bai, pîna va face rost de bani, va lucra cu o bormaşină împrumutată. Nu-i înţelegeam foarte mult entuziamsul însa mă hilizeam de mama focului, mai ales cînd am auzit că plecase de la ideea unei agenţii de publicitate. Pentru că nu a mai avut bani de-o a doua firmă (cea de construcţii), celei din urmă i-a ramas numele agenţiei de imagine.

Cînd am aflat că la o lucrare el cîştigă mai mult decît salariul meu într-o lună, i-am înţeles entuziasmul. Şi nu urcă pe schele, Doamne Fereşte, el doar îşi supraveghează angajaţii. La despărţire i-am recomandat căluros să nu-şi facă un credit în bancă pentru o bormaşină şi pare că a înteles că schema asta nu ar fi deloc rentabilă (tot profitul s-ar duce la bancă, sub formă de rate).

Dacă la naştere cineva trebuia să apese vreun buton care te ajută la luarea deciziilor corecte, pesemne că nenea care se ocupa de banda automatizată pe care-mi faceam eu ieşirea din fabrică era beat turtă.

Comments

Sim Filip said…
Şi la mine era beat. Cred că era chiar în comă nenea ăla.
Bei, odata si-odata o fi servind si facultatea la ceva :).
Anonymous said…
nevoia de a verifica:)

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…