Skip to main content

Chirie horror in Restibucu

Nu stiu daca sa rid sau sa pling, sa uit pur si simplu ce s-a intimplat ori sa fac ceva in privinta asta, cert e ca porcariile de mai jos m-au bagat in toti sperietii.

Am plecat azi in cautarea unei noi chirii, nu de alta dar in apartamentul in care stau acum cu Madalaina (colega mea modista - a se citit studenta la design vestimentar) avem foarte mari sanse sa fim gasite inghetate. Pe final, am lasat o garsoniera din Victoriei, situata pe Bulevardul Kiseleff, "recent renovata, cu toate conditiile, 250 euro, pret negociabil", asa cum ne-o prezenta anuntul. Proprietarul mi s-a parut dubios inca de la inceput insa pina ne-am intilnit cu a treia fata care vroia sa vada garsoniera, presimitirile mele au stat ascunse. De ce naiba ai chema trei clienti odata sa-ti vada spatiul de inchiriat? Si de ce era atit de ieftin intr-o zona centrala? In fine. Cladirea in care am intrat cinci minute mai tirziu arata exact ca in filmele horror. Imaginati-va un bloc cu opt etaje, cu interfon dublu, foarte vechi si intunecos, din care puteai iesi doar pe o scara exterioara in spirala sau cu un lift in care daca urcau mai mult de doua persoane se rupea. Nu stiu cum ne-am trezit in garsoniera individului care se afla undeva in spatele unei usi ce izola "scara blocului" de restul cladirii. Mirosul din hol mi-a intos stomacul pe dos si inima deja-ncepuse sa mi-o ia razna. M-am trezit intrind prima in bucataria pe masa caruia zacea un cutit imens. O usa scoasa din balamale se rezema de un perete iar linoleumul de pe jos era plin de igrasie. Mizeria de pe lume, toate lucrurile aratau de parca ar fi fost arse iar camera era foarte intunecoasa. Abia atunci parca am observat si cum era imbracat individul: pantaloni rupti, o geanta foarte murdara, o camasa patata si niste pantofi foarte uzati. Totul incepea sa mi se para foarte scirbos.

- Mai e cineva acasa? o aud pe Madalina intrebind.
Moment in care tipul paralizeaza si nu mai scoate un sunet. Dintr-o alta camera se auzeau voci de barbati care au incetat imediat ce Madalina a terminat de rostit intrebarea.
- Probabil e de la mp3-ul tau... completea tot ea. Si arata inspre castile pe care tipa care mai era cu noi le avea in urechi.

M-am intors fara sa stiu de ce inspre usa si atunci l-am vazut pe barbat rasucind cheia in yala de vreo citeva ori. Momentul in care mi-am pierdut controlul a fost cel in care l-am vazut cum scoate de nu stiu unde un fel de scindura cu care blocheaza usa. Intocmai ca in filmele de groaza in care personajele principale isi baricadeaza intrarile in casa, incercind sa scape de vreun monstru. In clipa in care proprietarul ne-a spus sa ne descaltam si ne-a indemnat sa inaintam inspre camera din care s-au auzit vocile mi s-a rupt filmul. Cu cel mai nebun calm din lume am ajuns linga usa si-am ingaimat ca vreau sa ajung la baie, timp in care am deblocat usa, am descuiat-o si-am iesit din apartament.

Am luat-o la fuga pe scari si-am auzit-o pe Madalina in spatele meu insa tipa cu care eram ramasese in garsoniera. Usa s-a incuiat din nou in urma noastra si-atunci ne-am dat seama ca trebuie sa sunam la politie daca ea nu poate pleca. Nu stiu cum a reusit sa-l convinga sa o lase sa iasa, cert e ca in citeva minute a parasit locuinta individului. Am inceput sa coborim scarile pina ne-am trezit intr-un subsol, apoi intr-o curte interioara inchisa.

Nu-mi amintesc foarte bine cum am reusit sa gasim iesirea din bloc. Stiu doar ca m-am trezit alergind cu Madalina inspre gura de metrou. Nu stiu daca de fapt ne-am aflat acolo pentru tipa care urma sa se duca singura sa vada garsoniera, cert e ca Dumnezeu a avut grija de noi astazi. Poate sunt paranoica, poate am fost paranoice toate, habar nu am. Eu la chirii dubios de ieftine nu ma mai bag in veci.

Daca e cineva dispus sa faca e bodyguardul pina cind ne gasim un alt loc in care stam, asteptam oferte :). Doamne!

Comments

Anonymous said…
Pe mine m-a ingrozit numai cat am citit. Geesh... de ce ati merge 2 fete la vazut un apartament?! Bine ca ati scapat!
Daca masculi curajosi nu sunt :)). Da, asta am zis si eu, bine ca am scapat ca de uitat uit.
mitza said…
Vai de mine!!! Nu prea-i de gluma cu astea...

Bai , daca chiar aveti nevoie de cineva , vin eu cu voi. Nu-s io prea mare , nu stiu kung fu, dar macar o sa mai fie cineva cu voi.
Eu lucrez in Bucuresti si stau aici cu chirie. Daca chiar vrei , suna-l pe Manescu si cere-i nr. meu de tel. As putea sa vin si in timpul zilei, nu-i stres asa de mare la mine la serviciu.

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Ză big trip

=>> Unul dintre cele mai bune lucruri, cred eu, e acela că şi la 23 de ani mai am apucături de 16 (şi aici ne referim la apucături bune). Aşadar, la mulţi ani copilului din mine şi copiilor din voi :)).
=>> Good vibe-ul dobîndit ieri încă persistă. Ştiu sigur că va dispărea în momentul în care voi ajunge la serviciu, dar sper că azi să fie vreo excepţie ceva.
=>> Am stat, m-am gîndit, m-am răzgîndit, am dormit, m-am trezit şi-am ajuns la concluzia că se cere un plan pentru vară. Nu ştiu unde-o să mă găsească. Încep să cred tot mai mult că într-un loc cu soare. Locul nu începe cu "R" şi se termină cu "omânia".