Skip to main content

Noi, chiriasii

Cind stai cu bagajele in strada si tot ce-ti doresti este sa gasesti un acoperis sub care sa stai, solutiile cele mai la indemina par si cele mai bune. Cind insa incepi sa te uiti in jur si sa observi ca lipsesc lucruri esentiale unui trai de biped fara pretentii, cam trebuie sa-ti reconsideri planurile.

Si iata-ma iarasi cautindu-mi chirie. Asta dupa vreo citeva zile in care intre mine si colega de apartament au aparut destul de multe replici gen: "bai, tu ai vazut ca nu avem masa in bucatarie/ etajera in baie/ nici un scaun in casa/ repartitoare/ masina de spalat etc?".

Daca in curind nu mai primiti vesti de la mine inseamna ca am disparut prin casa :).

Comments

mitza said…
Welcome to the club :D
Deocamdata mi se pare funny. Mutatul in Bucuresti devine tot mai amuzant.... for now :D.
mitza said…
Sa vezi ce amuzant o sa fie cand o sa incepi sa depinzi de viata si salariul de capitala.
Deja fac asta, de aceea nu stiu cit timp o sa mi se mai pare amuzant mutatul asta :P.

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…