Skip to main content

Despre teama de singuratate

Influentata fiind de evenimentele in care m-am trezit prinsa in ultima vreme, mi-am permis sa preiau un text ce exprima exact ceea ce eu n-as fi putut spune chiar daca mi-as fi gidilat cei mai productivi neuroni. Sursa este asta.

"Dacă nu ti-e teama de singuratate, trebuie sa-ti fie teama de faptul ca te-ai putea obisnui cu ea."


Nu cred ca singuratatea sincera este cel mai rau lucru din lume, ci relatiile aiurea, in care există singuratate mascata. Consider, poate de aceea sunt si singura, ca mai bine sunt sincera cu mine si-mi asum singuratatea, decat sa fiu cu cineva gresit, fundamental fiind tot singura, chiar daca mai ocupata.

Problema spinoasa apare cand te obisnuiesti cu singuratatea, iar aceasta devine normalitate, ignorand faptul ca suntem construiti biologic si psihic sa fim angajati in relatii, cupluri etc."


Multumesc Robintel.

Comments

Robintel said…
Cu plăcere! Mă bucur că ţi-a plăcut. Înseamnă că articolul şi-a atins scopul.

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…