Skip to main content

Da-i fumatului o carte-n cap

Una dintre cele mai bune prietene ale mele a renuntat la fumat dupa ce a citit o carte, la recomandarea altui prieten. Destul de sceptica fiind si ea la inceput, a zis ca nu strica sa o termine odata ce-a inceput-o, paleta de urmari reducindu-se undeva la... doua variante: ori se lasa, ori nu se lasa.

Ina nu mai fumeaza de mai bine de o saptamina. Si cum spuneam atunci cind am aflat ca a murit Michael Jackson, "daca a murit si Michael e clar, ne ducem dracului toti" - varianta originala era putin mai porno - asa zic si acum. "Daca si Ina s-a lasat de fumat inseamna ca mai am sanse sa nu ajung in Iad! :)". Stiu, o comparatie absolut cretina si neinspirata, ati prins insa ideea.

Cartea se numeste
"In sfirsit nefumator" si-am ajuns deja la pagina 25. Sincer, in cap a prins radacini ideea ca o sa ma las dupa ce am sa citesc ultima pagina deci cred ca inconstient am inceput sa amin terminarea ei.

Keep in touch.

P.S: Nu, nu m-am lasat de fumat pe parcurusl lecturii. De fapt, asta unul dintre sfaturile date de autor. Sa fumezi pina la ultimul paragraf. Isn't that cool :)?

Comments

Butterfree said…
vazusem doar varianta in engleza? oricum, eu m-am lasat de citit cartea! sa-mi zici daca t-a mers!
wilson said…
merge, am amanat ultimele pagini vreo cateva luni :)
@ Butterfree: De ce te-ai lasat? Ti se parea ca nu merge sau era tocmai invers?;
@ Wilson: aha, deci esti un fost fumator. De la ea n-ai mai fumat? Miine mi-am propus s-o termin daca tot sunt in concediu medical (a se citit sechestrata la domiciliu).
Adi Hazaparu said…
Mai ştiu pe cineva care s-a lăsat de fumat. :D
wilson said…
yup, acu 2 ani 10 luni 7 zile si vreo 3 ore :D
wilson said…
am uitat sa zic, m-am ingrasat :))
Da, atunci cred ca am sa o termin si eu. De ingrasat nu mi-e frica, deci numai vesti bune :).
Manescu said…
n-am mai pus matase de porumb in plamani de cand am citit cartea ... e tare!!! (aka coperta nu poate fii fumata si nici filtru nu poti face)

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…