Skip to main content

Unde scapi şi unde cade

Cei care au văzut Wristcutters, A Love Story îşi amintesc probabil de personajul care avea o maşină sub al cărui scaun din dreapta se afla un soi de gaura neagră. Toţi cei care urcau în maşina lui scăpau fix sub scaunul cu pricina tot felul de obiecte la care ţineau foarte mult , fără a le mai putea găsi vreodată.

Pînă azi am avut în casă un soi de loc întocmai ca cel din film. Poziţie geografică? După masca chiuvetei din bucătărie. De cînd m-am mutat în de-acum-această-veche-locuinţă am scăpat dupa chiuvetă aproape toate lingurile şi furculiţele ce le-aveam prin casă. Nu doar că nu reuşeam să le mai scot din nenorocitul ăla de loc, nici măcar nu le bagheam în bezna de după chiuvetă. Azi, cînd mi-am pierdut în gaura neagră şi ultimul cuţit cu care puteam să-mi tai lămîile (pentru apa plată, dooh!) m-am gîndit că e timpul să dezleg misterul.

Am dezmembrat masca şi mi-am recuperat toate tacîmurile suflate cu aur şi oţel inoxidabil. Ba mai mult, am găsit trei cuţite pentru peşte, încrustate cu cristale Ceaicovski. Pesemne sunt de la foştii locatari. Dacă îmi citesc blogul îi rog cu ocazia asta să vină să şi le recupereze. Tare mi-e că le amanetez şi-mi cumpăr dop pentru gaura neagră.

Comments

antijurnal said…
permite-mi sa imi revendic cutitele incrustate cu cristale Ceaicovski.
Ţiţi Fursec said…
Ce dai la schimb? Macar ceva simbolic, pentru toata perioada asta in care au fost in siguranta in gaura neagra :P.

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…