Skip to main content

Papusoi, ce-ai in tigara?

Nu trece saptamina fara ca mass-media sa nu scoata la lumina vreo noua reteta de droguri home-made. Imi amintesc ca prin iarna, intr-un numar al Adevarului de Seara, putem gasi un original indreptar al halucinogenelor preparate din semnite de flori (da, da, alea de le tineti prin ghivece sau prin fata casei). Seminte pe care le puteai cumpara din orice magazin Kaufland daca nu ma insel (daca faceti un exercitiu de memorie sigur va amintiti articolul). Nu mai retin cum se numea planta (mare timpenie ar spune unii) cert e ca autorul materialului te invata de la A la Z de unde s-o iei, cum s-o prepari, ce cantitati tre' sa folosesti, ce senzatii iti da daca o tragi pe nas/ bagi in vena/ presari pe tarta cu fructe s.a.m.d.

Facind o paralela, nu stiu de ce ne mai miram ca in ultima vreme numarul sinucigasilor care folosesc Furadanul pentru a trece in lumea de dincolo a crescut. Si asta e doar un exemplu. Mai stiti momentele alea in care dupa terminarea vreunui film va intrebati "pai cum sa nu le dea astora idei sa faca timpenii?".

Astept cu nerabdare ca vreo publicatie de specialitate sa scoata pe piata "Ghidul drogangiului domestic". Nu mare mi-ar fi mirarea sa aflu ca si varza poate fi trasa pe nas si ca apoi m-as putea intilni cu Alba ca Zapadas si Lupul fioros. Sau erau cei Sapte Pitici?

Comments

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…