Skip to main content

Dacă nu murim în 2012

Dincolo de miştourile maică'mii şi crucile lui taică-miu vizavi de subiect, m-am gîndit că ar fi o chestie tare faină ca măcar o dată în viaţă să ajung la Wolong. N-am zis că mîine, poimîine, dar nici peste 30 de ani cînd (probabil) nu voi mai fi în stare să car nici trei crengi de bambus.

Mi s-ar părea o chestie super tare să mergi acolo ca voluntar şi nu ca simplu turist care se zgîieşte la urşi printre gratii. Adică, dacă tot străbaţi juma' de planetă pînă la chinezi, măcar să pui puţin osul la treabă. Ceea ce m-a mirat însă e faptul că pentru a putea deveni voluntar la Wolong... trebuie să plăteşti. Cam 100 de euro pe zi din ce am citit pe diverse site-uri.

Planul nu e complet abandonat însă nu-mi ies din cap cîteva imagini dintr-un documentar. Acelea ale unor turişti-voluntari care erau nemaipomenit de încîntaţi pentru că aveau ocazia UNICĂ de a aduna caca de panda. Evident, după ce au plătit pentru a putea face lucrul ăsta. Şi io sunt ciudată?
.

Comments

KOT said…
Nu intotdeauna ce semeni, aia culegi
alinutza said…
sigur pentru ursi te duci tu in chinezia?
Silvia Bogdan said…
ŞI pentru urşi :D!

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…