Skip to main content

Cea mai vegetariană vegetariană

În urmă cu vreo doi ani taică-miu bocea în pumni că nu vreau să gătesc nici să mă baţi cu biciul. Fiind o persoană atentă la doleanţele celor din jur (a se citi: din prea multă plictiseală) am început ca de-o bucată de vreme să pierd vremea şi prin bucătărie. Acum, acelaşi tată se dă de ceasul morţii că stric ingredientele aiurea şi că oricum niciodată nu-mi iese ceva comestibil. Aşa o fi, de mică bănuiam că m-au infiat iar adevăraţii mei părinţi sunt extratereştri - altfel nu-mi explic cum pot mînca toate necomestibilităţile.

Noroc cu 8 Martie. Cum maică-mea munceşte în învăţămînt, azi s-a întors acasă cu cel puţin două remorci de flori şi floricele. Suficiente cît să-mi gătesc vreo treij'de feluri de mîncare şi să-mi rămînă şi de-o salată pe mîine dimineaţă.

Şi da, am gătit şi florile primite de la taică'miu. Asta pentru că tot se plînge că-i toc munca.
.

Comments

Ela said…
Mmm,pare delicios!O idee minunata pentru o cina festiva de 8 martie.Daca nu e necesar sa folosesti aragazul(cu care eu am o relatie foarte tensionata)da-mi si mie reteta.Multumesc anticipat si la multi ani pt. ziua de astazi!
Silvia Bogdan said…
Din păcate a trebuit să le prăjesc, aşa simple nu prea au nici un gust. Ce-ţi pot recomanda însă este să foloseşti un costum de astronaut atunci cînd stai pe lîngă aragaz. Asta pentru că nici io nu-s în relaţii prea bune cu Subsemnatul.
Gabi Rotaru said…
Eu cred ca ai vrut sa ne arati ca esti si gospodina cand vrei.
Pe cand gust si eu dulceata de petale de trandafiri prajite?
Silvia Bogdan said…
Gospodină sunt tot timpul, deci am să mă prefac că nu am citit ce ai scris mai sus. Şi mi-ai făcut poftă de dulceaţă de trandafiri, aşa că două palme din oficiu.

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…