Skip to main content

Din familia valurilor tsunami

Că tot aud pe la radio o reclamă în care se vorbeşte despre un "cârcel dureros" şi antidotul pentru  acest nenorocit, se dă următoarea definiţie:

CÂRCÉL ~i m. 1) Contracție involuntară a mușchilor însoțită de o durere acută. 

Cine dă nas în nas cu vreun carcel nedureros, sau mai grav, care provoacă plăcere de-a dreptul, este rugat să sune de urgenţă la Poliţie.
.

Comments

Gabi Rotaru said…
Ha! Cu valurile tsunamiului mi-am luat-o, recunosc cinstit! Interesant e ca nu s-a prins nimeni altcineva in afara de tine...
Ca sa ma dau destept si sa recuperez cat de cat, Silvia ne da exemple de pleonasme. Sau li se zice pleonasmuri? :)
Silvia Bogdan said…
Ah! Am văzut textul de pe Zero Ştiri abia acum... deci ăsta al meu nu avea nici o legătură cu ăla. Sechelele cu valurile tsunami mi se trag de anul trecut, de la nenorocirea japonezilor. Atunci am fost la un pas de-a mă sinucide cu mîna mea.

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…