Skip to main content

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, fara incercari de-a fi convinsi ca serviciile lor sunt cele mai tari/ ieftine/ convenabile. Noi am scapat ieftin, am auzit de povesti in care abonatilor li s-au cerut taxe de reziliere de vreo suta de euro, taxe care nici macar nu existau in contract. Sa nu mai vorbesc de audinte la directorii lui Peste, carora trebuia sa le explici de ce nu mai ai chef sa platesti niste servicii de care PUR SI SIMPL NU MAI AI NEVOIE.

In fine, in mare contractul spune ca in cazul in care doresti incetarea lui inainte de teremen esti obligat la plata taxei de instalare, de conectare si a eventualelor promotii ce erau incluse in contract (o luna gratuita, o haina de blana, o cafea la usa in fiecate dimineata etc).

MORALA: Nu va sinucideti inainte de-a citit contractul. Si toate forumurile de pe net.

Comments

Anonymous said…
Salut . Ce taxe ti-au cerut , si cand se platesc aceste taxe ? Pe loc , sau cand se reziliaza contractul ?

Multumesc!
Anonymous said…
deacord dar daca eu nu vreau sa reziliez un contract cu ei, ci vreau sa repare problemele care le au pe retea ?
Situatie: nu au facut instalarea corecta de la un bloc la altul la ultima modificare de infrastructura... upgrade, si mereu am probleme cu reteaua, sesizari multiple si certuri la care m au amenintat ca vor rezilia contractul, cu mine avand in vedere ca eu am trecut peste perioada de 2 ani. si nu am alta varianta aici, am un contract, au dreptul sa il rezilieze cand vor ei ? pe mine ma intereseaza sa isi miste fundul sa rezolve partea de cablare pentru a beneficia de ceea ce platesc pentru
Fa dovada ca locuiesti (sau te-ai mutat) intr-un oras unde nu au acoperire pentru servicii fixe.

Eu am obtinut o viza de flotant apoi le-am cerut sa imi mute serviciile la adresa de flotant, moment in care nu au avut de ales si mi-au reziliat contractul.
ca sa merg la RDS ar trebui sa beau 10 cafele si vreo duzina de enrgizante sa-mi supravietuiasca si ultimul neuron.

Popular posts from this blog

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătores…