Skip to main content

Pe noi cine ne iartă?

Pe noi, "copiii" ăia care am îndrăznit să ne trăim vieţile altfel decît vor părinţii noştri. Pe noi, ăia care deşi i-am iertat pentru toate cele, am rămas cu cicatrici. Pe noi, ăia care n-o să simţim vreodată că suntem în rînd cu lumea, indiferent de cît de mult am încerca? 

Citim la Sfânta Revistă despre cum trebuie să ne iertăm părinţii. Să-i înţelegem, că ne-au crescut aşa cum au putut şi au ştiut mai bine. Că se putea mai rău. Că uite, alţii, n-au avut părinţi. Că lasă-i, că-s bătrîni şi că-şi primesc pedeapsa pe lumea ailaltă. Şi cîte şi mai cîte. 

Şi-aşa, iertaţi, te judecă ori de cîte ori le treci pragul şi dau dezamăgiţi ochii peste cap. Că iar ai schimbat jobul, că-ti educi copilul pe dos, că nu te-ai aşezat la casa ta, că uite-l pe cutare ce bine o duce, că uit-o pe cutareasca ce copii frumoşi are, că locuieşti prea departe şi i-ai lăsat singuri, că-i vezi prea rar, că vorbeşte lumea, că de ce ca tine şi nu ca ei? 

Şi-ai vrea să le spui vreo două. Ba nu vreo două, vreo cinci mii. Că-s înguşti la minte, că fericirea nu stă-n cîţi vecini sau rude te vorbesc de bine şi că nu doar banii contează, că-ţi place să călătoreşti, că nu te grăbeşti să faci copii şi-ai vrea că mai întîi să ai ce să le-oferi, că viaţă nu se termină după divorţ şi nici nu-ncepe cu căsătoria. Şi cîte şi mai cîte. Dar taci, că aşa scrie-n revistă. Iartă-i. Pînă şi psihologu-ţi spune-acelaşi lucru, deci tre' să fie adevărat. 

Dar mamă, tată, pe noi cine ne iartă? Că n-o să fim vreodată oamenii pe care vă doriţi cu-aşa ardoare că să fim? C-atît am vrut şi am ştiut? Că puteam ajunge si mai rău? Că uite, alţii n-au avut copii de care să se bucure măcar. Că mai lăsaţi-ne, suntem prea tineri şi-o ne-om primi pedeapsa cînd om fi de vîrsta voastră. Şi cîte şi mai cîte.

Comments

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Credeam că şti să scrii

.