Skip to main content

Lăsaţi-o pe Oana Mardare, l-aţi auzit pe tipul cu microfonul?

Discursuri că cele ale individului care-a luat cuvîntul imediat după ce Oana Mardare a fost băgată în duba Jandarmeriei, mă fac să cred că trăiesc într-o realitate paralelă. Cum e posibil ca în 2017, într-o ţară în care oamenii se consideră deschişi la minte - deşi n-am înţeles niciodată de unde au tras concluzia asta - cineva mai poate pune cap la cap o asemenea cuvîntare? Susţin dreptul la exprimare liberă însă dacă vrei că ideile tale să nu fie demontate cu uşurinţă chiar şi de-un copil de 6 ani, alege-ţi nişte argumente de bun simţ. Citez:

"familia tradiţională e singură familie pe care o cunoaştem" - doar pentru că tu ai crescut într-o familie în care mama e casnică şi tatăl lucrează, nu înseamnă că familia vecină în care tatăl e casnic şi mama munceşte este anormală. Modele necunoscute nu înseamnă  că-s greşite.

"doi bărbaţi sau două femei nu pot constitui o familie, nu se pot reproduce biologic" - aşadar, dacă un bărbat şi o femeie, ambii sterili, să căsătoresc şi descoperă că nu pot avea copii, deci nu se pot reproduce biologic, ei nu mai reprezintă o familie?

"avem o problemă cînd ies în stradă, în faţă copiilor şi promovează homosexualitatea că fiind ceva normal" - homosexualitatea este ceva normal. Moş Crăciun, Bau Bau-ul şi alte minciuni pe care i le băgaţi în cap de mici nu-s normale.

"a ajuns primarul Emil Boc slugă homosexualilor? Ăsta este exemplul pe care îl dă copiilor din Cluj?" - pe acelasi principiu, un primar va ajunge de-a lungul vieţii scalvul pomicultorilor, apicultorilor, crescătorilor de unicorni şi tuturor celor care vor primi vreodată aviz pentru a organiza un marş.

"este o mare minciună, homosexualii au drepturi egale, homosexualii se pot căsători în România, exact aşa cum mă pot căsători eu şi oricare alt cetăţen, de sex masculin... cu o femeie" - cine-i mincinosul acum?

"legea nu este făcută pentru nişte oameni care au probleme psihice (...). Psihologii, care la presiuni politice au ajuns să definească homosexualitatea că pe un stil de viaţă alternativ" - deci, dacă m-am plictisit de-a fi hetero, pot să adopt oricînd acest stil de viaţă alternativ. Iar cînd m-oi plictisi de-a fi gay, pot să revin la stilul de viaţă inţial. Nivelul de ignoranţă este absolut înfricoşător.

"dacă ne uităm în Olanda, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie să vedem cum homosexualii ies în stradă de mînă cu copii" - păi stai, pînă acum te revoltai că ies de mînă cu alţi bărbaţi şi femei, acum nu mai au voie nici cu copii?

"vorbesc de familie, de valori tradiţionale. Toate acestea nu înseamnă nimic pentru ei" - oh, excuse me. Tocmai pentru asta luptă. Să aibă dreptul de-a se căsători, întocmai că o familie, să adopte copii, întocmai că o familie.

"sunt nişte oameni fără Dumnezeu, duşmani ai ordinii şi ai civilizaţiei" - cînd bagi pastila cu religia, lucrurile devin interesante. Tara pe locul doi în lume care are cel mai mare număr de persoane fără apartenenţă la vreo religie este Japonia. O ţară în care într-adevăr, ordinea şi civilizaţia sunt aproape inexistente.

"cât timp ei vor că o minoritatea să impună majorităţii ce să facă, acolo nu mai avem dea face cu democraţie" - tipul asta nu şi-a luat pastilele azi dimineaţă? Homosexualii vor să ne impună ce să facem? Adică pe mine mă obligă să mă căsătoresc cu o femeie? Împotriva voinţei mele? It's that even possible?

Ori am locuit eu prea mult pe meleaguri străineze, unde nu eşti judecat pentru absolut nimic atît timp cît stilul tău de viaţă nu-l afectează pe-al altora, ori într-adevăr, românii or să trăiască veşnic într-o peşteră. Bine aţi venit în România, ţară a cărei religii practic spune că prima căsătorie din lume a fost un incest însă e necreştinesc si anormal să iubeşti o persoană de acelaşi sex.

Comments

case de marcat said…
din cate observ nimeni si nimic nu se va schimba.

Popular posts from this blog

Contractele RDS/ RCS pot fi reziliate

Convinsi fiind ca mai bine ne sinucidem decit sa incercam sa reziliem un contract de Internet inainte de termen, ne gindeam serios sa facem pe teparii si sa incetam sa il mai platim, pur si simplu. Amintindu-ne totusi vorba aia de zice: "karma is a bitch", am zis sa incercam mai intii sa ne intelegem cu tantea de la ghiseul RDS, sa ii explicam:
- Vrem sa incheiem contractul pentru ca...
- Numele va rog...
- Cutare Cutarescu Cutarici.
- Mda. E incheiat pe un an de zile, nu se poate rezilia.
- Cum sa nu? Exista o clauza care spune ca se poate.
- Nu se poate, au trecut DECIT 5 luni (sa nu uitam, suntem in Oltenia). Ati semnat pentru 12.
- BINE. ATUNCI NU VOM MAI PLATI FACTURILE.
Tacere. Mirare. Tantea isi ridica in sfirsit ochii din montorul pe care il studia cu mare interes.
- Atunci va trebui sa achitati taxa de instalare, de conectare, de bla bla bla si bla bla bla.

Zis si facut. In 5 minute aveam depusa cererea de reziliere, care deodata era mai mult decit posibila. Fara insistente, …

Ză big trip

=>> Unul dintre cele mai bune lucruri, cred eu, e acela că şi la 23 de ani mai am apucături de 16 (şi aici ne referim la apucături bune). Aşadar, la mulţi ani copilului din mine şi copiilor din voi :)).
=>> Good vibe-ul dobîndit ieri încă persistă. Ştiu sigur că va dispărea în momentul în care voi ajunge la serviciu, dar sper că azi să fie vreo excepţie ceva.
=>> Am stat, m-am gîndit, m-am răzgîndit, am dormit, m-am trezit şi-am ajuns la concluzia că se cere un plan pentru vară. Nu ştiu unde-o să mă găsească. Încep să cred tot mai mult că într-un loc cu soare. Locul nu începe cu "R" şi se termină cu "omânia".